Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Την Τετάρτη 11 Μαΐου, οι μαθητές της Δ’ Τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που διοργανώθηκε ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας 10-14 ΜΑΪΟΥ 2022 σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης,  τους Υπευθύνους Πληροφορικής Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης και τοπικούς φορείς σε αυτό συμμετείχαν πολλές ομάδες μαθητών.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, μέσω τηλεδιάσκεψης και οι μαθητές παρουσίασαν δύο βίντεο που είχαν δημιουργήσει στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ του σχολείου μας. Τα βίντεο είχαν ως θέμα την ιστορία της ελιάς και τη χρήση του ελαιόλαδου στην ελληνική μαγειρική.

Μπορείτε να δείτε τα βίντεο εδώ:

Ιστορία της ελιάς

Το ελαιόλαδο στην ελληνική μαγειρική

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ μπορείτε να διαβάσετε στο blog του Φεστιβάλ και στην ιστοσελίδα του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας.