Το σχολείο ξεκινάει!

Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021. Την ημέρα αυτή θα γίνει ο καθιερωμένος Αγιασμός και ενημέρωση των μαθητών για τα μέτρα προστασίας. Η λειτουργία του σχολείου θα βασιστεί στις οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΔΥ.

Την πρώτη ημέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021, οι μαθητές των τάξεων Β έως και ΣΤ θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8:15 ́ – 8:30 ́. Κατά την προσέλευσή τους, οι μαθητές των Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξεων θα μπαίνουν στο προαύλιο από την είσοδο της οδού Αυλίχου (είσοδος νηπιαγωγείου), ενώ οι μαθητές των Δ ́, Ε ́ και Στ ́ τάξεων από την είσοδο της οδού Ραγκαβή.

Κατά την προσέλευση στο σχολείο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους. Επίσης, οι μαθητές θα πρέπει να έχουν κάνει αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) και να έχουν μαζί την αντίστοιχη σχολική κάρτα για COVID-19 την οποία θα δείχνουν στους εκπαιδευτικούς υποδοχής κατά την είσοδό τους στο προαύλιο. Όπως και πέρσι, το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου πρέπει να δηλώνεται στην ιστοσελίδα https://self-testing.gov.gr/ έτσι ώστε η σχολική κάρτα (είτε εκτυπωμένη είτε χειρόγραφη) να φέρει τον σχετικό κωδικό.

Επίσης τη μέρα αυτή οι μαθητές των τάξεων Β-ΣΤ θα πάρουν τα βιβλία τους οπότε θα πρέπει να έχουν μαζί τη σχολική τους τσάντα.

Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων θα περιμένουν τα παιδιά στο προαύλιο και οι μαθητές μόλις εισέλθουν θα κατευθυνθούν στον/στην δάσκαλο/δασκάλα τους έτσι ώστε να συγκεντρωθούν ομάδες ανά τμήμα. Μόλις χτυπήσει το κουδούνι, οι εκπαιδευτικοί θα οδηγήσουν τα παιδιά στη νέα τους αίθουσα. Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων για το σχολικό έτος 2021-2022 θα είναι:
Β1 – Τσιχαράπη Φωτεινή
Β2 – Φερτάκη Αναστασία
Γ1 – Ντάση Ηλέκτρα
Γ2 – Τζένου Ιουλία
Δ1 – Κολύρης Βρεττός
Δ2 – Αναστασίου Κωνσταντίνα
Ε1 – Φερτάκης Αθανάσιος
Ε2 – Λιάγκας Ιωάννης
ΣΤ1 – Πιζολίνας Αθανάσιος
ΣΤ2 – Καραγεωργοπούλου Χριστίνα

Αποχώρηση των μαθητών θα γίνει στις 9:30 από τις εισόδους από τις οποίες εισήλθαν.

Οι μαθητές της Α τάξης θα προσέλθουν στο σχολείο μαζί με έναν συνοδό στις 8:30-8:45.
Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν κάνει αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) και να έχουν μαζί τη σχετική σχολική κάρτα για COVID-19, ενώ οι συνοδοί πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή δήλωση αρνητικού test (μοριακό, rapid ή self test) που θα επιδεικνύεται στους εκπαιδευτικούς υποδοχής κατά την είσοδό τους στο προαύλιο.
Το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου των μαθητών πρέπει να δηλώνεται στην ιστοσελίδα https://self-testing.gov.gr/ έτσι ώστε η σχολική κάρτα (είτε εκτυπωμένη είτε χειρόγραφη) να φέρει τον σχετικό κωδικό.
Θα ακολουθήσει η τελετή του Αγιασμού και στη συνέχεια θα γίνει ενημέρωση από τη διευθύντρια και τις δασκάλες της Α τάξης σε μαθητές και συνοδούς.
Οι μαθητές της Α τάξης θα πάρουν βιβλία την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, οπότε την ημέρα του αγιασμού δεν χρειάζεται να φέρουν τσάντες.

Οι δασκάλες τις Α τάξης θα είναι:
Α1 – Κωσταγιαννακοπούλου Παρασκευή
Α2 – Μαυρογιάννη Κωνσταντίνα

Οι υπεύθυνοι του ολοήμερου προγράμματος θα είναι:
Ζάκκας Νικόλαος
Αραποστάθη Δέσποινα

Από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου το ωράριο του σχολείου ξεκινάει κανονικά και θα λειτουργήσει η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο μέχρι τις 15:00 για την πρώτη εβδομάδα. Οι μαθητές κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο (8:00-8:15 ή 7:00-7:15 για την πρωινή ζώνη) δε θα παραμένουν καθόλου στο προαύλιο αλλά θα ανεβαίνουν άμεσα στις αίθουσές τους, όπου θα βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί τους, και θα κάθονται στο θρανίο τους σε συγκεκριμένη θέση. Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται από τις εισόδους που εισήλθαν. Τα μεγαλύτερα αδέλφια θα χρησιμοποιούν την είσοδο – έξοδο που ισχύει για τα μικρότερα αδέλφια τους.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του σχολείου για όλους. Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, οι μαθητές θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον δύο επιπλέον καθαρές μάσκες μαζί τους. Παρακαλούμε να φροντίσετε ιδιαίτερα οι μάσκες να εφαρμόζουν καλά στο προσωπάκι των παιδιών καλύπτοντας τη μύτη και το στόμα χωρίς όμως να τα ενοχλούν ή να πέφτουν. Απαραίτητο είναι και ένα κουτάκι/σακουλάκι που θα βάζουν τα παιδιά τη μάσκα τους την ώρα που τρώνε.
Οι μαθητές θα έχουν μαζί τους όλα τα απαιτούμενα για τα μαθήματα (μολύβια, γόμες, μαρκαδόρο πίνακα…). Απαγορεύεται η ανταλλαγή υλικών καθώς όλα τα αντικείμενα θα πρέπει να είναι ατομικά. Επίσης, απαγορεύεται να φέρνουν στο σχολείο κάθε είδους αντικείμενα άσχετα με τη μαθησιακή διαδικασία (παιχνιδάκια, κάρτες, τάπες, κουκλάκια κλπ). Στις αίθουσες θα υπάρχει απολυμαντικό, καλό θα είναι όμως να έχουν και στην τσάντα τους μαντιλάκια αντισηπτικά, χαρτομάντιλα κλπ).

Οι αίθουσες θα είναι ειδικά διαμορφωμένες σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου.

Τα διαλείμματα θα γίνονται σε χωριστούς χώρους για κάθε τάξη. Κάθε παιδί θα έχει μαζί του φαγητό και νερό (απαγορεύεται να πίνουν νερό από τις βρύσες).
Σε περίπτωση που κάποιο παιδί το πρωί ή την προηγούμενη μέρα, πριν έρθει σχολείο, αισθανθεί αδιαθεσία, πρέπει να παραμένει σπίτι. Αν κατά τη διάρκεια του σχολείου αισθανθεί αδιαθεσία, θα αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου, θα ειδοποιούνται άμεσα οι γονείς να το παραλάβουν και θα ακολουθείται αυστηρά το πρωτόκολλο.
Οποιαδήποτε ενημέρωση από το σχολείο θα γίνεται κυρίως μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου ή με email. Η επικοινωνία των γονέων με το σχολείο για διοικητικά θέματα π.χ. χορήγηση βεβαιώσεων κλπ θα διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά όπου είναι δυνατόν ενώ συναντήσεις δια ζώσης με τη διευθύντρια του σχολείου και εκπαιδευτικούς θα πραγματοποιούνται πάντα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Καλή χρονιά!