Εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης

Οι μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης πραγματοποίησαν την Πέμπτη 16/10 εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης και στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών. Η ξενάγηση και η πληρέστατη ενημέρωσή μας από τους ειδικούς αρχαιολόγους, μας βοήθησε να εκτιμήσουμε την ιστορική αξία του χώρου και να συνειδητοποιήσουμε τη συνεχή παρουσία των προγόνων μας στην περιοχή. Το Ρωμαϊκό Ωδείο της πόλης μας είναι ένα θαυμάσιο δείγμα του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού που κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών μας.
Η γεύση που μας άφησε η ολιγόωρη επαφή μας με τα δύο αυτά ξεχωριστής ιστορικής σημασίας μνημεία της περιοχής μας, είναι έντονη και για τους μαθητές αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ταξιδέψουν στο παρελθόν, να αισθανθούν και να εκτιμήσουν τις συνθήκες ζωής των αρχαίων. Ο βιωματικός χαρακτήρας της προσέγγισης του παρελθόντος τονώνει την ιστορική συνείδηση των μαθητών και ευαισθητοποιεί την ανακαλυπτική τους διάθεση.
Εν αναμονή της επόμενης εκπαιδευτικής εκδρομής λοιπόν, καθώς οι προτάσεις εκ μέρους των μαθητών έπεφταν βροχή στη διάρκεια της επιστροφής στο σχολείο.