Είσοδος μαθητών στην πλατφόρμα e-me και στην “κυψέλη” τάξης.

Προσοχή! Οι οδηγίες αυτές αφορούν ΜΟΝΟ τους μαθητές που οι δάσκαλοί τους έχουν δημιουργήσει ψηφιακή τάξη στην πλατφόρμα e-me και έχουν λάβει σχετική ειδοποίηση.

Η πλατφόρμα e-me είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση https://e-me.edu.gr/.

Κάνουμε κλικ στο είσοδος και βάζουμε τους κωδικούς του μαθητή.

Μας ανοίγει η κεντρική σελίδα της εφαρμογής (κάποιες φορές αργεί να φορτώσει και δείχνει κενή, σε αυτήν την περίπτωση περιμένουμε λίγο)

Πάνω δεξιά υπάρχει ένα καμπανάκι, εκεί εμφανίζονται όλες οι τελευταίες ειδοποιήσεις και τα μηνύματα. Εάν έχουμε ειδοποιήσεις, κάνουμε κλικ στο καμπανάκι για να τις διαβάσουμε.

Μη αναγνωσμένες Ειδοποιήσεις

Αν θέλουμε να αποδεχθούμε κάποια πρόσκληση, αρκεί να κάνουμε κλικ σε αυτήν.

Στο ροζ εικονίδιο που λέγεται “επαφές” μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση για τον δάσκαλο ή τη δασκάλα μας για να συνδεθούμε στην “κυψέλη” της τάξης μας.

Πατώντας τον μεγενθυντικό φακό πάνω δεξιά, εμφανίζεται το πεδίο αναζήτησης και μπορούμε να ψάξουμε τον δάσκαλο ή τη δασκάλα μας με το ονοματεπώνυμό της ή με το όνομα χρήστη του/της (αν το γνωρίζουμε).

Με κλικ στο όνομα του/της εκπαιδευτικού εμφανίζεται το προφίλ του/της και μπορούμε να κάνουμε αίτημα σύνδεσης.

Κάνουμε κλικ στο “ΝΑΙ” και στη συνέχεια ο δάσκαλος/η δασκάλα μας θα δει το αίτημα σύνδεσης και στη συνέχεια θα μας προσκαλέσει να συμμετάσχουμε στην κυψέλη της τάξης μας. Οι ειδοποιήσεις βρίσκονται πάνω δεξιά στο καμπανάκι.

Πατάμε “Συμμετοχή” και “Αποδοχή”.

Στη συνέχεια έχουμε πλέον μπει στην “κυψέλη” μας και μπορούμε να δούμε το υλικό που έχει αναρτηθεί για μας.

Από τη στιγμή που εγγραφούμε και μετά, κάθε επόμενη φορά που θα μπαίνουμε στην πλατφόρμα, θα βλέπουμε είτε τις ειδοποιήσεις από το καμπανάκι για να βρούμε το νέο υλικό, ή θα πατάμε το ροζ εικονίδιο στην αρχική σελίδα που λέει “κυψέλες”