Mission Zero

Οι δύο μεγαλύτερες τάξεις του σχολείου μας θα λάβουν μέρος στην δράση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος με τίτλο Mission Zero, κατά την οποία θα στείλουν μηνύματα στους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Τα μηνύματα των μαθητών θα κωδικοποιηθούν σε γλώσσα προγραμματισμού Python και θα προβληθούν στις οθόνες δύο υπολογιστών Raspberry Pi που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος https://www.esa.int/Education/AstroPI/Mission_Zero_is_back.

Περιγραφή της δράσης στα ελληνικά υπάρχει στον σύνδεσμο https://astro-pi.org/el/missions/mission-zero/, ενώ μπορείτε να δείτε και βήμα βήμα αναλυτικές οδηγίες για τη δραστηριότητα που θα κάνουμε στην τάξη https://projects.raspberrypi.org/el-GR/projects/astro-pi-mission-zero.

Η εξάσκηση στην τάξη αλλά και η αποστολή του τελικού κώδικα θα γίνει μέσω του διαδικτυακού εξομοιωτη trinket https://trinket.io/mission-zero.

Συγκεντρωτικές οδηγίες και πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε τον Alexander Gerst, αστροναύτη της ESA στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό, να ανακοινώνει την έναρξη της δράσης European Astro Pi 2018/19.