Εκπαιδευτική επίσκεψη

Στις 4 Δεκεμβρίου 2018, τα δύο τμήματα της Δ τάξης του σχολείου μας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μυκηναϊκό νεκροταφείο στην περιοχή της Βούντενης. Εκεί οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν, αρχικά, ένα δωδεκάλεπτο ενημερωτικό βίντεο με πληροφορίες για την ιστορία της περιοχής, για την επιλογή της τοποθεσίας από τους αρχαίους προγόνους μας και για τις δραστηριότητές τους που ανέπτυξαν στα μυκηναϊκά χρόνια. Κατόπιν ξεναγήθηκαν στο νεκροταφείο και είδαν από κοντά τον τρόπο κατασκευής των τάφων, ενώ οι ερωτήσεις τους έπεφταν βροχή όντες κυριευμένοι από αισθήματα ενθουσιασμού.

Όπως ομολόγησαν οι μαθητές μας έμειναν κατάπληκτοι από την ομορφιά της τοποθεσίας, θαύμασαν την στρατηγικής σημασίας επιλογή της θέσης της αρχαίας ακρόπολης και ευχαριστήθηκαν τον περίπατό τους στη φύση της περιοχής.

Ο ενθουσιασμός τους ήταν τόσο έντονος που ζητούσαν επιτακτικά και άμεσα επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, πράγμα το οποίο και συμφωνήσαμε να προγραμματίσουμε και να πραγματοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον.

Παρακάτω παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από τους χώρους που επισκεφτήκαμε.