Η Ε’ Τάξη στο ΚΠΕ Κλειτορίας

Τα δύο τμήματα της Ε΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν, την Πέμπτη 19/12/2019, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας υλοποιώντας το πρόγραμμα << Πού είναι οι αξίες, Ψάξε και θα τις βρεις…>>. Εκεί ξεναγήθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν για τις εγκαταστάσεις, τα προγράμματα που υλοποιούνται και τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου. Έπειτα έγινε μια εισαγωγική ενημέρωση για το πρόγραμμα, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και φύγαμε για να επισκεφτούμε το πλατανόδασος του Πλανητέρου όπου και υλοποιήθηκε το κύριο μέρος του προγράμματος.

Στη διαδρομή οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον κύριο Χάρη και τον κύριο Κώστα γενικά για την ιστορία του τόπου, τις ασχολίες των κατοίκων, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Στο πλατανόδασος είδαν τις πηγές του Αροάνιου ποταμού και οι ομάδες μίλησαν για την αλληλεπίδραση ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση και ανακάλυψαν τις αξίες που θα κρατήσουν ακμαίο το περιβάλλον ώστε να το κληρονομήσουν οι επόμενες γενιές.

Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν από τη διαδρομή και το φυσικό περιβάλλον που αντίκρισαν ενώ τους αξίζουν και συγχαρητήρια για το ενδιαφέρον που έδειξαν και για την υπομονή τους στη διάρκεια του πολύωρου ταξιδιού.