Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, τα δύο τμήματα της Δ΄ τάξης του σχολείου μας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πατρέων ‘Πάνος Μυλωνάς’.

Εκεί παρακολούθησαν ένα βιωματικό πρόγραμμα που αφορούσε ενημέρωση σχετικά με τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, τις κυκλοφοριακές μας συνήθειες και τις σωστές κυκλοφοριακές συμπεριφορές που εξασφαλίζουν την εύρυθμη παρουσία πεζών και οδηγών, ανθρώπων – μελλοντικών οδηγών που σέβονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και αποδίδουν στην ανθρώπινη ζωή την απαιτούμενη σημασία.

Ακολούθως οι μαθητές, αφού ολοκλήρωσαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Δήμου στην πλαζ και παρακολούθησαν μια ενημέρωση για έναν τρόπο διαφορετικής διαχείρισης των σκουπιδιών.

Συγκεκριμένα, ο κος Κωνσταντακόπουλος, περιβαλλοντολόγος, υπεύθυνος του τομέα Πρασίνου του Δήμου Πατρέων, ανέδειξε τη σημασία της μείωσης των σκουπιδιών και παρουσίασε την διαδικασία και τα οφέλη της κομποστοποίησης των οργανικών οικιακών απορριμμάτων.

Οι μαθητές έμειναν ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι συμμετείχαν και στα δύο προγράμματα που στοχεύουν στη διαμόρφωση κοινωνικά ευσυνείδητων πολιτών.