Υιοθετώ ένα πρωτάκι

Στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων που αναλαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, αποφασίσαμε φέτος να υλοποιήσουμε τη δράση “Υιοθετώ ένα πρωτάκι”.

Οι μαθητές της έκτης τάξης “υιοθετούν” τους μαθητές της πρώτης τάξης. Τα “εκτάκια” του σχολείου αναλαμβάνουν να βοηθάνε, να υποστηρίζουν και να συμπαραστέκονται στους μικρούς τους συμμαθητές. Μετά από κλήρωση που έκαναν οι δάσκαλοι, σχηματίστηκαν τα ζευγάρια των μαθητών και σήμερα, μετά την πρωινή προσευχή, παρουσιάστηκαν και επίσημα στους συμμαθητές των υπόλοιπων τάξεων.

Ο σκοπός της δράσης αυτής είναι να μάθουν οι μαθητές βιωματικά να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται με άτομα άλλης ηλικιακής ομάδας, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση συμμετέχοντας σε μια δράση που υλοποιείται για πρώτη φορά, να αποκτήσουν υπευθυνότητα και να αναπτύξουν το αίσθημα της προσφοράς που ξεπερνά το ¨εγώ¨ και οδηγεί στο “εμείς”. Ακόμα πιστεύουμε ότι αυτή η δράση θα βοηθήσει στον περιορισμό περιστατικών σχολικού εκφοβισμού.

Η δράση αγκαλιάστηκε από τους μεγάλους μας μαθητές οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά και πρόθυμα συμμετέχουν. Τους στηρίζουμε και τους υπενθυμίζουμε πως θα σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια που κάνουν.

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ 50ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ!