Ένα όργανο διηγείται

Την Τρίτη 28 Μαΐου η σκηνή του αμφιθεάτρου του σχολείου μας γέμισε με μουσικά όργανα από διαφορετικούς μουσικoύς πολιτισμούς και γεωγραφικές περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε στη σχολική κοινότητα παρουσίαση όλων των μουσικών οργάνων που παρουσιάστηκαν στο πρόγραμμα «Ένα όργανο διηγείται» του Διευρυμένου Ολοημέρου που διέτρεξε όλη τη χρονιά κάθε Τρίτη.

Υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο κ. Σέργιος Βούλγαρης, εκπαιδευτικός ΠΕ70 στο Ολοήμερο πρόγραμμα του 50ού Δημοτικού Σχολείου, ο οποίος έκανε και την παρουσίαση παραθέτοντας σχετικά στοιχεία και πληροφορίες για κάθε ένα από τα μουσικά όργανα. Επίσης έπαιξε ζωντανά από ένα χαρακτηριστικό ηχητικό δείγμα από το αντιπροσωπευτικό ρεπερτόριο κάθε οργάνου, δίνοντας έτσι βιωματικά και οπτικές πληροφορίες σχετικά με τη στάση του μουσικού, τη θέση των οργάνων, τη δομή τους και στοιχεία από την ιστορία τους ή την ευρύτερη γεωγραφική καταγωγή τους.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης και σε συνδυασμό με την επίσκεψη στο σχολείο μας Ισπανών εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ακολούθησε μικρό μουσικό πρόγραμμα από τραγούδια και ορχηστρικά από τον εκπαιδευτικό μουσικής του σχολείου κ. Νίκο Κατσώλη (πιάνο) και τον κ. Σέργιο Βούλγαρη (μαντολίνο, ταμπουρά με δοξάρι και νέι).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μαθητές να τραγουδούν τραγούδια με την συνοδεία του εκπαιδευτικού μουσικής κ. Νίκου Κατσώλη.