Ημέρα  Σχολικής Φιλοζωϊας

Θα έρθει η ώρα που η ανθρωπότητα θα είναι ανθρώπινη με κάθε πλάσμα που αναπνέει.
Τζέρεμι Μπένθαμ, 1781

….και προς αυτή την κατεύθυνση θα εμμένει να δείχνει ο δάσκαλος. Και πέρασαν χρόνια που το ξεχάσαμε. Αιώνες ολόκληροι. Και ήρθε η ώρα να βαδίσουμε σε αυτό το μονοπάτι. Στο μονοπάτι της ευσυναίσθησης, του σεβασμού, της αρμονοίας , του νοιαξίματος….

  • 4 Απρίλιου: Για πρώτη φορά θεσπίστηκε η Ημέρα  Σχολικής Φιλοζωϊας.

Οι πόρτες του σχολείου μας, και οι καρδιές μας, άνοιξαν διάπλατα για να υποδεχτούμε τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα αδέσποτων ζώων συντροφιάς  κ. Διονύση Πλέγα, την κ.Γιούλα Ανωγιάτη , ειδική Συνεργάτη του Δημάρχου, Υπεύθυνη για θέματα ζώων συντροφιάς και Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού  Προγράμματος  και τη Θετική Εκπαιδεύτρια Σκύλων κ. Ελένη Κασπίρη που επί 7 συναπτά έτη , υλοποιεί, μέσω δήμου, εκπαιδευτικά προγράμματα φιλοζωίας στο Πάρκο Εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων και σε σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων.

Η υπόσχεσή που δόθηκε ήταν αυτής της συνεργασίας και της αλληλεπίδρασης για μεγαλύτερες και περισσότερες μελλοντικές δράσεις και προγράμματα.

https://e-patras.gr/el/adespota

  • Ιανουάριος 2024: Για πρώτη φορά θεσπίστηκε Πανελλαδικό Δίκτυο Φιλοζωικών Σχολείων υπό την αιγίδα της Π.Φ.Π.Ο (Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία)στη βάση του εγκεκριμένου από το ΙΕΠ προγράμματος με τον τίτλο: Προστασία και Φροντίδα Ζώων Συντροφιάς..

Το σχολείο μας ήταν από τα πρώτα που δήλωσε συμμετοχή ως μέλος του δικτύου με κοινό όραμα με τις άλλες σχολικές μονάδες της χώρας μας.

https://pfpo.gr/

 Κι αν θέλετε να σας πούμε τι μάθαμε…..εν καιρώ, θα σας δείξουμε!

thebest

dete

flamis