Η ιστορία του σκακιού στο σχολείο μας

Κατηγορία: Erasmus+
Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2017
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Δείτε εδώ http://skakisto50.weebly.com/ την ιστορία της ένταξης του σκακιού στο σχολείο μας. 

Σκακιστικό διασχολικό τουρνουά

Κατηγορία: Erasmus+
Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2017
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Το σχολείο μας οργανώνει διασχολικό σκακιστικό τουρνουά την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 10.30 το πρωί. Όλοι οι μαθητές που αγαπούν το σκάκι και θέλουν να παίξουν 5 παρτίδες με συμμαθητές τους, είναι ευπρόσδεκτοι.

Επιτυχίες στο σκακιστικό μαθητικό πρωτάθλημα 2016

Κατηγορία: Erasmus+
Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Το σχολείο μας συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του στο σκάκι έλαβε μέρος, με τρεις ομάδες, στο 14ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών - Μαθητριών Δυτικής Ελλάδας που οργάνωσε η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου, στο ξενοδοχείο Πόρτο Ρίο, στις 2 Απριλίου 2016. Θεωρείται πολύ μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι και οι τρεις ομάδες του σχολείου μας βρέθηκαν μέσα στην πρώτη δεκάδα μεταξύ 55 άλλων ομάδων δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα μια ομάδα μας κατέκτησε τη 2η θέση, μια άλλη ομάδας μας κατέκτησε την 6η θέση και μια ομάδα μας κατέκτησε την 10 θέση. Η ομάδα που κατέκτησε τη 2η θέση και πήρε το κύπελλο και τα αργυρά μετάλλια αποτελούνταν από τους Τσαγγαρά Αριστέα, Ζεϊτουγιάν Ελένη, Φερτάκη Δημήτρη, Μόσχο Θεόδωρο και Ρέζο Ανδρέα. 

Την επόμενη ημέρα διεξήχθη το 28ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών-Μαθητριών Δυτικής Ελλάδας, στο οποίο πήραν μέρος πολλοί μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις. Συγκεκριμένα:

  • Η Κουτρουμάνου Ηλέκτρα κέρδισε αργυρό μετάλλιο στα κορίτσια της Α? τάξης.
  • Η Βρυώνη Δέσποινα κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στα κορίτσια της Β' τάξης.
  • Η Αγγελοπούλου Μελίνα βγήκε 4η στα κορίτσια της Γ' τάξης.
  • Ο Φερτάκης Δημήτρης βγήκε 4ος  και ο Μόσχος Θεόδωρος 6ος στα αγόρια της Δ' τάξης.
  • Η Γκαϊντού Πενάμα κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα κορίτσια της Ε' τάξης.
  • Η Φερτάκη Ελευθερία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα κορίτσια της Στ' τάξης.

Από τις 23 έως τις 25 Απριλίου 2016 μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στο 28ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών - Μαθητριών εκπροσωπώντας  το σχολείο μας επάξια και κατάφεραν να πετύχουν τις εξής διακρίσεις:

  • Η Κουτρουμάνου Ηλέκτρα της Α΄ τάξης έκανε 3,5 πόντους σε 9 γύρους και κατέλαβε την 10η θέση στην κατηγορία των κοριτσιών.
  • Ο Φερτάκης Δημήτριος της Δ΄ τάξης έκανε 4 πόντους σε 9 γύρους και κατέλαβε την 49η θέση.
  • Η Φερτάκη Ελευθερία της ΣΤ΄ τάξης κατέλαβε την 6η θέση στην κατηγορία των κοριτσιών κάνοντας 5 πόντους.

 

Επίσκεψη 13 ξένων εκπαιδευτικών στο σχολείο μας

Κατηγορία: Erasmus+
Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Let?sImprove», στο οποίο συμμετέχει το 50ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 13 εκπαιδευτικοί από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Τουρκία επισκέφθηκαν την Πάτρα στις 15 και 16 Μαϊου 2017 και πήραν μέρος στις εργασίες της 6ης συνάντησης του προγράμματος το οποίο έχει ως κεντρικό θέμα την ένταξη και αξιοποίηση του σκακιού στο σχολείο. Οι ξένοι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο 50ο Δημοτικό Σχολείο, είδαν τους μαθητές του σχολείου να παίζουν σκάκι στην επιδαπέδια σκακιέρα της αυλής και στις 8 μόνιμα στημένες σκακιέρες του διαδρόμου, συνομίλησαν με μαθητές και εκπαιδευτικούς, παρακολούθησαν λίγο από τα μαθήματα και απόλαυσαν στο αμφιθέατρο ένα πολιτιστικό πρόγραμμα από τους μαθητές, οι οποίοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδησαν ελληνικά και ξένα τραγούδια με τη συνοδεία πιάνου που έπαιζε ο μουσικός του σχολείου  Νίκος Κατσώλης. Την ίδια μέρα, ξεναγήθηκαν στην Πάτρα και επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον ναό του Αγίου Ανδρέα, ενώ μαζί με τον υπεύθυνο του προγράμματος Νίκο Μακροδήμο και τη διευθύντρια του σχολείου Αγγελική Πολυδώρου επισκέφθηκαν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και συνομίλησαν με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο και τον Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Θεόδωρο Μπαρή. Την επόμενη ημέρα, οι ξένοι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου στην Αρχαία Ολυμπία και γνώρισαν από κοντά ένα μεγάλο μέρος του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού μας. Μετά την οργανωμένη ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης  έτρεξαν στο αρχαίο στάδιο και οι νικητές στεφανώθηκαν με στεφάνι αγριελιάς ενώ οι άλλοι μαθητές τραγουδούσαν τον Ολυμπιακό Ύμνο του Κωστή Παλαμά.

 

3η διακρατική συνάντηση στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας

Κατηγορία: Erasmus+
Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ένα από τα 6 σχολεία που συμμετέχουν στο κοινό μας πρόγραμμα Erasmus+ βρίσκεται στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Σε αυτό το σχολείο, από 6 έως 9 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η 3η διακρατική συνάντηση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Κάθε χώρα εκπροσωπήθηκε από τον διευθυντή του σχολείου της και τον συντονιστή του προγράμματος. Από το δικό μας σχολείο, στη συνάντηση παραβρέθηκαν η διευθύντρια του σχολείου κα Αγγελική Πολυδώρου και ο συντονιστής του προγράμματος κος Νίκος Μακροδήμος. Στη συνάντηση συζητήθηκε η πρόοδος του προγράμματος, σχεδιάστηκαν οι μελλοντικές ενέργειες, ανταλλάξαμε απόψεις και καλές πρακτικές και γνωρίσαμε από κοντά το σχολείο του Βουκουρεστίου, το ρουμανικό εκπαιδευτικό σύστημα και τον τρόπο με τον οποίο εισάγουν το σκάκι στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα. Μπήκαμε στις τάξεις και παρακολουθήσαμε μαθήματα και συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο της πόλης ο οποίος μας μίλησε για εκπαιδευτικά θέματα. Με την επιστροφή μας στην Πάτρα, οργανώσαμε παρουσίαση της επίσκεψης μας στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, όπου συζητήθηκαν αυτά που είδαμε και μάθαμε στο Βουκουρέστι.