Επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Κατηγορία: Δραστηριότητες
Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου τα δυο τμήματα της ΣΤ΄ και η Ε΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Από την πρώτη στιγμή της εισόδου μας θαυμάσαμε  τους χώρους του φουαγιέ. Όλες οι λεπτομέρειες των καταστημάτων αλλά και των διαδρόμων φανέρωναν ότι βρισκόμαστε σε έναν ναό της μουσικής. Ο στόχος μας βέβαια ήταν η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη». Εκεί, μέσα από ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, οι μαθητές έρχονται σε άμεση επαφή με μοναδικά ιστορικά αρχεία έντυπου  αλλά και οπτικοακουστικού υλικού ψηφιακής  και αναλογικής μορφής. Το δικό μας πρόγραμμα είχε τίτλο «Μια βιβλιοθήκη παίζει μουσική». Στο αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης μάθαμε για την ιστορία του Μεγάρου Μουσικής, αλλά και στοιχεία για τα αρχεία της βιβλιοθήκης, τον τρόπο φύλαξης και αναζήτησής τους. Επίσης θαυμάσαμε από κοντά χειρόγραφα του Μίκη Θεοδωράκη. Το μουσικό μας ταξίδι ζωντάνεψε περισσότερο όταν σε ομάδες πλέον, μπήκαμε στον κύριο χώρο της βιβλιοθήκης και ξεκινήσαμε ένα μουσικό κουίζ που αφορούσε συνθέτες, παρτιτούρες, είδη μουσικής, ακροάσεις και γενικότερα διάφορες μουσικές δραστηριότητες. Στην έξοδο και στο χώρο του αμφιθεάτρου της βιβλιοθήκης ο μουσικός του σχολείου μας,   έπειτα από παράκληση στελεχών του Μεγάρου, κάθισε στο πιάνο και αυτοσχεδίασε δυο μουσικά κομμάτια. Με τον τρόπο αυτό αποχαιρετήσαμε αυτόν τον υπέροχο χώρο, με την κρυφή υπόσχεση μέσα μας να επιστρέψουμε στο μέλλον με τους γονείς ή μόνοι μας χωρίς την πίεση του χρόνου μιας σχολικής επίσκεψης.

                                                                                                                                       Οι μαθητές/τριες της Ε΄και ΣΤ΄ τάξης

 

Αποκριάτικα δρώμενα

Κατηγορία: Δραστηριότητες
Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Μαθητές της Δευτέρας και της Τρίτης τάξης συμμετείχαν στο Θεατρικό-Μουσικοχορευτικό θέαμα που οργάνωσε ο Δήμος της Πάτρας στα πλαίσια του καρναβαλιού των παιδιών. Τα παιδιά παρουσίασαν παντομίμες και χορευτικά στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων ταξιδεύοντας στη χώρα της ανεμελιάς και της φαντασίας.

 

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις

Κατηγορία: Δραστηριότητες
Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2018
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε χριστουγεννιάτικο «Bazaar» από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Γιορτινές πρωτότυπες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα είδη και στολίδια, δώρα για μικρούς και μεγάλους που δημιούργησαν μέλη του συλλόγου, εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου  χάρισαν χαμόγελα σε όλους. Παράλληλα, συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων οι οποίες διατέθηκαν σε ευπαθείς οικογένειες και ιδρύματα της πόλης μας αποδεικνύοντας ότι ο  αλτρουισμός, η ευαισθησία και η αλληλεγγύη παραμένουν διαχρονικές αξίες στην ελληνική κοινωνία. Συγχαρητήρια στην πρόεδρο κα Κατερίνα Τσουράκη και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων, στους εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου και πάνω από όλα στους γονείς που στήριξαν τις δράσεις και πρωτοβουλίες της σχολικής κοινότητας. Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου όλοι οι μαθητές συμμετείχαν στη θεία λειτουργία ενόψει των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου. Το μήνυμα της εορτής των Χριστουγέννων μετέφερε στα παιδιά ο εφημέριος του ναού πατέρας Ανδρέας.  Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε  στο αμφιθέατρο του Σχολείου μας χριστουγεννιάτικη γιορτή, που ετοίμασαν οι μαθητές της Β΄ τάξης (Β1΄ και Β2΄ τμήματα) με τους δασκάλους τους, κα Φερτάκη Νατάσα και Πιζολίνα Σάκη και τη συνδρομή του εκπαιδευτικού Μουσικής κου Κατσώλη Νίκου.  Οι μαθητές μας για άλλη μια φορά απέδειξαν το ταλέντο τους, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα, απήγγειλαν ποιήματα,  μετέδωσαν τον παλμό των Χριστουγέννων  και απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα των γονιών, των παππούδων, των δασκάλων και των συμμαθητών τους. Ήταν μια ξεχωριστή μέρα, που έκλεισε με τον πιο γλυκό τρόπο τη χρονιά που αφήνουμε πίσω μας!

Έπαινοι συμμετοχής σε δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς

Κατηγορία: Δραστηριότητες
Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Έπαινος απονεμήθηκε στο σχολείο μας για την συγκέντρωση και προσφορά τροφίμων στο «Χαμόγελο του παιδιού» με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων. Αντίστοιχος τιμητικός έπαινος απονεμήθηκε για τη συμμετοχή μας στη Δράση «Τα ευέλικτα καπάκια» για τη συγκέντρωση πλαστικών πωμάτων με στόχο την ανακύκλωση και υποστήριξη σχολείων Ειδικής Αγωγής. Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας για την  έμπρακτη αλληλεγγύη και προσφορά αγάπης στους συνανθρώπους μας και κυρίως στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

 

ρακτη αλλη

Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών

Κατηγορία: Δραστηριότητες
Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Οι μαθητές των Α΄,  Β΄, και Γ΄  τάξεων του σχολείου μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών για να δουν την έκθεση ζωγραφικής "Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών" και να υλοποιήσουν βιωματικές δραστηριότητες που οργάνωσαν γι αυτούς τα στελέχη της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και προληπτικών της δράσεων με στόχο την καλλιέργεια από μικρή ηλικία της οδικής παιδείας και συμπεριφοράς.

Οι μαθητές είχαν  την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε πίνακες ζωγραφικής μικρών παιδιών που αποτυπώνουν μηνύματα οδικής ασφάλειας, να ενημερωθούν και ευαισθητοποιηθούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και ασφαλούς οδήγησης και να συμμετάσχουν σε σχετικές διαδραστικές, βιωματικές δραστηριότητες, μεταξύ άλλων  σε παιχνίδια προσομοίωσης με τη χρησιμοποίηση ειδικών γυαλιών εμποδίων, παιχνίδια με στεφάνια μπάσκετ σωστού και λάθους και επιδαπέδια παιχνίδια για την εκμάθηση κανόνων συμπεριφοράς στο δρόμο. Είχαν ακόμα την ευκαιρία να αποτυπώσουν τις εντυπώσεις τους με υλικά ζωγραφικής, ενώ σε όλους δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Οι μαθητές μας έφυγαν με μοναδικές εμπειρίες και γι αυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους  οργανωτές της δράσης καθώς και στα στελέχη της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας που αγκάλιασαν τα παιδιά και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να τα βοηθήσουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.  Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την αστυνόμο κα Τσεκούρα Νικολίτσα και τους άνδρες και γυναίκες της Τροχαίας Πατρών για την υποδοχή, την ξενάγηση, την καθοδήγηση και ενθουσιώδη συμμετοχή τους στις δράσεις των παιδιών καθώς και τον αστυνόμο κο Φώτου Θεόκριτο για την συμβολή του στην ασφαλή προσέγγιση των μαθητών μας στο Μουσείο.