Επίσκεψη στην Χριστιανική Εστία και στην Αγία Σκέπη

Κατηγορία: Δραστηριότητες
Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου  οι μαθητές των τμημάτων Γ1΄, Δ2΄ και Ε΄ επισκέφθηκαν τη Χριστιανική Εστία Πατρών και παρακολούθησαν χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που περιελάμβανε  επίκαιρη προβολή, παραδοσιακά έθιμα, τραγούδια, διαγωνισμούς, διαδραστικά παιχνίδιακατασκευές προσεγγίζοντας  βιωματικά το μήνυμα της εορτής των Χριστουγέννων.  Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ», τραγούδησαν με θέρμη και ενθουσιασμό  στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τη συνοδεία πιάνου από τον μουσικό του σχολείου μας, τους χάρισαν χριστουγεννιάτικες κάρτες και γλυκίσματα  εκδηλώνοντας τον σεβασμό και την αγάπη τους στους φιλοξενούμενους στο Ίδρυμα, απαλύνοντας για λίγο τη μοναξιά τους.  Έδωσαν και πήραν αγάπη και ζεστασιά και έφυγαν απόλυτα ικανοποιημένοι και ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι.  

 

Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι!

Κατηγορία: Δραστηριότητες
Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία, επισκέφθηκαν το σχολείο μας μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 1ο Ειδικό Σχολείο Πατρών. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σε ζητήματα ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση καθώς και η καλλιέργεια μιας κουλτούρας αλληλεγγύης και αποδοχής της διαφορετικότητας. Οι προσκεκλημένοι μαθητές συμμετείχαν σε συνεργατικές δραστηριότητες, παρακολούθησαν παράσταση Καραγκιόζη από το μαθητή μας Φιλιππάτο Θανάση, τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου μας και συμμετείχαν σε κοινές αθλοπαιδιές. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές μας  που όχι μόνο γνώρισαν τις διαφορετικές ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, αλλά και αναγνώρισαν τις ειδικές τους ικανότητες και δεξιότητες και συνειδητοποίησαν ότι οφείλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους αυτούς. Ευχαριστούμε την Διευθύντρια κα. Μαρία Καραγιάννη και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Ειδικού Σχολείου Πατρών για την επίσκεψή τους στο σχολείο μας.  

 

 

Επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα - Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

Κατηγορία: Δραστηριότητες
Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Στο πλαίσιο των εορταστικών  εκδηλώσεων προς τιμήν του προστάτη και πολιούχου της Πάτρας Αγίου Αποστόλου Ανδρέα «Πρωτοκλήτεια», οι μαθητές μας επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα. Ο προϊστάμενος του ναού Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης τους υποδέχθηκε με αγάπη και τους μίλησε για την ιστορία του ναού καθώς και για τη ζωή και την προσφορά του Αποστόλου Ανδρέα. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Δημοτικό θέατρο Απόλλων και απόλαυσαν τη  συναρπαστική, γοητευτική ιστορία αγάπης «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου μια παιδική θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.  

 

 

Διαδραστική παρουσίαση από τη συγγραφέα Αναστασία Ευσταθίου

Κατηγορία: Δραστηριότητες
Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Με μεγάλη χαρά μαθητές και δάσκαλοι υποδεχτήκαμε την διακεκριμένη εκπαιδευτικό-συγγραφέα κα Αναστασία Ευσταθίου στο σχολείο μας. Η κα Ευσταθίου παρουσίασε με τον δικό της μοναδικό τρόπο ήρωες των βιβλίων της, «Ο λαγός ο Πολύδωρος και η Πουά η πασχαλίτσα», «@γαπουλίνια Χριστούγεννα» και «Η Γερακίνα και ο πρίγκιπας Νερένιος»,  τους οποίους έχουν αγαπήσει ιδιαίτερα τα παιδιά, στο πλαίσιο των προγραμμάτων φιλαναγνωσίας. Μέσα από τη συζήτηση που ακολούθησε τα παιδιά γνώρισαν καλύτερα τον λαγό τον Πολύδωρο με τις αρετές και τις αδυναμίες του στην προσπάθειά του να γίνει ο σοφός βασιλιάς, την φίλη του την Πουά την πασχαλίτσα και την Ηριγόνη που ανάβει τ’ άστρα ψηλά στον ουρανό. Αναρωτήθηκαν εάν θα τα καταφέρει ο Κάλι Καλ, ο καλοσυνάτος καλικάντζαρος και φίλος του Αϊ-Βασίλη να ανατρέψει τα σχέδια του Τσάο Τσάο Γη, του νέου πλανητάρχη, που θέλει ο Αϊ-Βασίλης και η μάγισσα Μπεφάνα να σταματήσουν το μοίρασμα των δώρων στα παιδιά τα φετινά Χριστούγεννα. Ακόμα συγκινήθηκαν με την ιστορία του εγωιστή  πρίγκιπα Νερένιου και της όμορφης Γερακίνας.  Στο τέλος η κ. Ευσταθίου δέχτηκε ερωτήσεις από τους μαθητές για την ίδια και τη συγγραφή των βιβλίων της. Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από τη συνάντησή τους με τη συγγραφέα την οποία ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψή της στο σχολείο μας και την καταπληκτική εμπειρία που προσέφερε στους μαθητές μας. Της ευχόμαστε να παραμείνει πάντα δημιουργική και να συνεχίζει να προσφέρει πολλές ακόμα ιστορίες στην παιδική και όχι μόνο σκέψη και ψυχή.

 

 

Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου στο σχολείο μας

Κατηγορία: Δραστηριότητες
Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Την Τετάρτη  15 Νοεμβρίου 2017 η συγγραφέας  παιδικών βιβλίων Ελένη Σβορώνου και συνεργάτιδα του WWF ΕΛΛΑΣ, επισκέφτηκε το σχολείο μας. Η γνωστή  συγγραφέας, με το δικό της μοναδικό τρόπο, έπαιξε  με τα παιδιά, ενσάρκωσε ρόλους από τα βιβλία της « Ένα τόσο δα λεκεδάκι» και «Πράσινος πυρετός» και  διαπραγματεύτηκε με την  Γ΄ και ΣΤ’ τάξη θέματα  σχετικά με την ευθύνη του κάθε πολίτη  απέναντι στην καταστροφή του περιβάλλοντος.