"Η αρπαγή της πριγκίπισσας Αιώρας"

Κατηγορία: 2016-17
Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης ετοίμαζαν όλη τη σχολική χρονιά το θεατρικό έργο "Η αρπαγή της πριγκίπισσας Αιώρας" του Πασχάλη Τσαρούχα. Στις 13 Ιουνίου παρουσίασαν το έργο στο αμφιθέατρο του σχολείου μας μπροστά σε όλους τους μαθητές, ενώ στις 14 Ιουνίου το απόγευμα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη θεατρική σκηνή του θεάτρου "Επίκεντρο" και καταχειροκροτήθηκαν από τους γονείς τους, τον Πασχάλη Τσαρούχα που ήρθε από την Αθήνα για να τους δει και όλο το κοινό του κατάμεστου θεάτρου. Τη σκηνοθετική επιμέλεια και τα σκηνικά είχαν αναλάβει οι δάσκαλοί τους Νίκος Μακροδήμος και Βρεττός Κολύρης, ενώ ειδικά για την παράσταση ο μουσικός του σχολείου Νίκος Κατσώλης έγραψε και έπαιξε στο πιάνο 11 όμορφες μελωδίες τις οποίες τραγούδησαν τα παιδιά στη σκηνή. Όλα ήταν εξαιρετικά επιτυχημένα και η παράσταση θα μείνει μια αξέχαστη εμπειρία σε μαθητές και γονείς. Συγχαρητήρια σε όλους και καλό καλοκαίρι!

 

Αποχαιρετισμός της Στ΄ τάξης από την Α΄ τάξη

Κατηγορία: 2016-17
Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς, κάθε μαθητής και μαθήτρια της Στ΄ τάξης είχε "υιοθετήσει" έναν μαθητή ή μαθήτρια της Α΄τάξης. Η σχέση προστασίας μεταξύ μικρών και μεγάλων μαθητών συνεχίστηκε με επιτυχία όλον τον χρόνο. Στις 13 Ιουνίου 2017, μετά από την επιτυχημένη παράσταση της Στ΄ τάξης "Η αρπαγή της πριγκίπισσας Αιώρας", οι μαθητές της Στ΄ τάξης και οι μαθητές της Α΄ τάξης παρέμειναν στο αμφιθέατρο του σχολείου και αντάλλαξαν καρτούλες με συμβουλές, ευχές και ευχαριστίες. Μια μαθήτρια της έκτης τάξης μίλησε εκ μέρους όλων των μεγάλων μαθητών για τους μικρούς μαθητές και τη συνέχεια της φοίτησής τους στο σχολείο, ενώ οι μικροί μαθητές ευχαρίστησαν τους μεγάλους με μια αγκαλιά και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αρκετές από τις καρτούλες διαβάστηκαν στο μικρόφωνο και προκάλεσαν συγκίνηση στους παρευρισκόμενους γονείς με την ειλικρίνεια και την ευαισθησία τους. Μικροί και μεγάλοι μαθητές αποχαιρετίστηκαν και ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι και καλή συνέχεια στις σπουδές τους. 

Πρόσκληση για θεατρική παράσταση

Κατηγορία: 2016-17
Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Διασχολικό τουρνουά σκάκι

Κατηγορία: 2016-17
Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Διασχολικό σκακιστικό τουρνουά στο 50ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

 

 

Το σχολικό έτος έκλεισε με ένα ακόμη φιλικό διασχολικό σκακιστικό τουρνουά. Στο γνωστό για τις σκακιστικές του δράσεις και επιδόσεις , 50ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, στις 10.30 το πρωί συγκεντρώθηκαν 49 μαθητές και μαθήτριες που αγαπούν το σκάκι και φοιτούν στο 50ο και στα γειτονικά του σχολεία και έπαιξαν από 5 παρτίδες σε 3 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες. Την ευθύνη της διοργάνωσης από μέρους του σχολείου είχε ο δάσκαλος Μακροδήμος Νίκος, ενώ την υλοποίηση του τουρνουά ανέλαβαν οι σκακιστές ? διαιτητές Γεωργόπουλος Γιώργος, Κόκκαλης Βασίλης, Τουμπέλη Ζωή και Τζιφέρη Αλεξάνδρα. Μετά το τέλος του τουρνουά μαθητές και γονείς μαζεύτηκαν στο αμφιθέατρο του σχολείου για την απονομή των μεταλλίων στους νικητές της κάθε κατηγορίας. Το χειροκρότημα και τις φωτογραφίες ακολούθησαν οι καλοκαιρινές ευχές και οι μικροί σκακιστές έφυγαν έχοντας στο μυαλό τους τα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα Σκάκι που θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Porto Rio της πόλης μας μεταξύ 25 Ιουνίου και 2 Ιουλίου.

Από τους μαθητές του σχολείου μας διακρίθηκαν οι:

  • Κωλέτης Δημήτρης, Α΄τάξη (αργυρό μετάλλιο)
  • Βλάχου Παναγιώτα, Δ΄τάξη (αργυρό μετάλλιο) 
  • Τράκα Βασιλική, Δ΄τάξη (χάλκινο μετάλλιο)
  • Φερτάκης Δημήτρης, Ε΄τάξη (χάλκινο μετάλλιο)
  • Ζεϊτουγιάν Ελένη, Ε΄τάξη (χάλκινο μετάλλιο)
  • Τσαγγαρά Αριστέα, ΣΤ΄τάξη (χρυσό μετάλλιο)
  • Γκαϊντού Πενάμα, ΣΤ΄ τάξη (αργυρό μετάλλιο)

 

Έκθεση γεωγραφίας "Γνωρίζω τις χώρες του κόσμου"

Κατηγορία: 2016-17
Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Στις 17 Μαίου 2017, οι μαθητές της Στ΄τάξης οργάνωσαν και παρουσίασαν, στον διάδρομο του 1ου ορόφου του σχολείου μας, έκθεση με έντυπο υλικό, σημαίες, χάρτες και αφίσες από 18 χώρες του κόσμου. Το υλικό μας έστειλαν οι πρεσβείες των χωρών: Νορβηγία, Σλοβενία, Λεττονία, Ισπανία, Φινλανδία, Μαυροβούνιο, Αίγυπτος, Ισραήλ, Ιαπωνία, Παναμάς, Παλαιστίνη, Βραζιλία, Σαουδική Αραβία, Ιορδανία, Κύπρος, Ελβετία, Ιταλία και Σουηδία και οι μαθητές μας δούλεψαν με αυτό από την αρχή της χρονιάς, στο μάθημα της Γεωγραφίας. Οι μαθητές είχαν εκθέσει το υλικό ανά χώρα μαζί με ένα συνοδευτικό πόστερ που έφτιαξαν οι ίδιοι, με πληροφορίες και ενδιαφέροντα στοιχεία για κάθε χώρα. Την έκθεση επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν σε αυτήν από τους μαθητές της Στ΄ τάξης, αρκετοί ενήλικες επισκέπτες και γονείς των μαθητών, καθώς και όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. Το πλούσιο υλικό και οι άφθονες γνώσεις των μαθητών μας εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Ευχαριστούμε τις πρεσβείες των παραπάνω χωρών για την ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας για αποστολή υλικού.