Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας

Την Τετάρτη στις 21 Νοεμβρίου επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα. Εκεί μας μίλησε ένας ιερέας για τον Άγιο Ανδρέα και για την εκκλησία. Έπειτα πήγαμε στο θέατρο ‘’Λιθογραφείον΄΄ και παρακολουθήσαμε την παράσταση ‘’ Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας ‘’.

Στην παράσταση έπαιζαν τρεις ηθοποιοί οι οποίοι είχαν και πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η θεατρική παράσταση μιλούσε για τον σχολικό εκφοβισμό που δεχόταν ένα κορίτσι. Τότε η μητέρα της, της μίλησε για την προσωπική της εμπειρία που είχε περάσει το ίδιο ακριβώς όταν ήταν μικρή. Η μητέρα της πήγαινε κάθε μέρα στο τσίρκο και έβλεπε έναν ελέφαντα. Μια μέρα όμως είδε τον ελέφαντα να κάνει τα κόλπα του στεναχωρημένος και τότε απόρησε γιατί. Εκείνη την στιγμή άρχισε να τον ψάχνει, αλλά δεν τον έβρισκε πουθενά. Μετά από λίγη ώρα βρήκε τον ελέφαντα δεμένο με μια πολύ λεπτή αλυσίδα. Άρχισε τότε να ρωτάει όποιον έβρισκε μπροστά της και όλοι τις έλεγαν ότι είναι δαμασμένος. Ύστερα από πολύ κόπο και προσπάθεια έμαθε το γιατί. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε όταν της είπαν ότι ο ελέφαντας από μικρός είχε προσπαθήσει να βγάλει τις αλυσίδες, αλλά δεν μπόρεσε. Από τότε δεν ξανά έκανε την προσπάθεια να λυθεί.

Στο τέλος της παράστασης είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους ηθοποιούς. Ρωτήσαμε στο κορίτσι την εξής ερώτηση: Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το θέατρο;

-Από μικρή το όνειρό μου ήταν να ασχοληθώ με το θέατρο. Έτσι είπα εγώ θα γίνω ηθοποιός.

Η παράσταση ήταν αξιόλογη και παράλληλα σου δίδασκε ένα μάθημα ζωής. Την προτείνουμε σε μικρά παιδιά.