Επιτυχίες στο σκακιστικό μαθητικό πρωτάθλημα 2016

Το σχολείο μας συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του στο σκάκι έλαβε μέρος, με τρεις ομάδες, στο 14ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών – Μαθητριών Δυτικής Ελλάδας που οργάνωσε η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου, στο ξενοδοχείο Πόρτο Ρίο, στις 2 Απριλίου 2016. Θεωρείται πολύ μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι και οι τρεις ομάδες του σχολείου μας βρέθηκαν μέσα στην πρώτη δεκάδα μεταξύ 55 άλλων ομάδων δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα μια ομάδα μας κατέκτησε τη 2η θέση, μια άλλη ομάδας μας κατέκτησε την 6η θέση και μια ομάδα μας κατέκτησε την 10 θέση. Η ομάδα που κατέκτησε τη 2η θέση και πήρε το κύπελλο και τα αργυρά μετάλλια αποτελούνταν από τους Τσαγγαρά Αριστέα, Ζεϊτουγιάν Ελένη, Φερτάκη Δημήτρη, Μόσχο Θεόδωρο και Ρέζο Ανδρέα.

Την επόμενη ημέρα διεξήχθη το 28ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών-Μαθητριών Δυτικής Ελλάδας, στο οποίο πήραν μέρος πολλοί μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις. Συγκεκριμένα:

Η Κουτρουμάνου Ηλέκτρα κέρδισε αργυρό μετάλλιο στα κορίτσια της Α? τάξης.
Η Βρυώνη Δέσποινα κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στα κορίτσια της Β’ τάξης.
Η Αγγελοπούλου Μελίνα βγήκε 4η στα κορίτσια της Γ’ τάξης.
Ο Φερτάκης Δημήτρης βγήκε 4ος και ο Μόσχος Θεόδωρος 6ος στα αγόρια της Δ’ τάξης.
Η Γκαϊντού Πενάμα κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα κορίτσια της Ε’ τάξης.
Η Φερτάκη Ελευθερία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα κορίτσια της Στ’ τάξης.

Από τις 23 έως τις 25 Απριλίου 2016 μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στο 28ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών – Μαθητριών εκπροσωπώντας το σχολείο μας επάξια και κατάφεραν να πετύχουν τις εξής διακρίσεις:

Η Κουτρουμάνου Ηλέκτρα της Α΄ τάξης έκανε 3,5 πόντους σε 9 γύρους και κατέλαβε την 10η θέση στην κατηγορία των κοριτσιών.
Ο Φερτάκης Δημήτριος της Δ΄ τάξης έκανε 4 πόντους σε 9 γύρους και κατέλαβε την 49η θέση.
Η Φερτάκη Ελευθερία της ΣΤ΄ τάξης κατέλαβε την 6η θέση στην κατηγορία των κοριτσιών κάνοντας 5 πόντους.