2η θέση σε διαγωνισμό ρομποτικής

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε ο 1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας για μαθητές Δημοτικών Σχολείων «Η δική μου πόλη», το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ., υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

123 μαθητές Δημοτικών σχολείων από 20 σχολεία και των 3 Περιφερειακών Ενοτήτων καθώς και 1 της Ζακύνθου, σε 26 ομάδες (3-6 παιδιών η κάθε μία) υπό την καθοδήγηση των 18 προπονητών – δασκάλων τους, συναγωνίστηκαν σε πνεύμα υγιούς άμιλλας με τις ρομπο-κατασκευές τους, προτείνοντας λύσεις με αυτοματισμούς για τις πόλεις της Περιφέρειας μας. O διαγωνισμός με θέμα «Η δική μου πόλη», πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science ?Technology ? Engineering – Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα και διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων”

Το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό κέρδισε το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου για το έργο του «Αχελώος ποταμός» και το δεύτερο βραβείο το 50ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας για το έργο του «Φάρος της Πάτρας». Τα δύο αυτά σχολεία θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια στον αντίστοιχο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στην Αθήνα στις 28 Μαρτίου 2015.

Μεγάλη επιτυχία για το σχολείο μας και οφείλουμε να συγχαρούμε θερμά τον καθηγητή πληροφορικής του σχολείου μας Σπύρο Χουλιάρα και την ομάδα των 6 μαθητών που με το μεράκι τους, τη φαντασία τους και την άριστη προετοιμασία τους κατάφεραν να κερδίσουν αυτή τη σπουδαία διάκριση. Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν οι:

Μαρίνα Γκολφινοπούλου
Ηλιάνα Μόσλευ
Ναταλία Τσερπέλη
Δημήτρης Πέττας
Ανδρομάχη Σαρρή
Κωνσταντίνος Χουλιάρας