Τηλεδιάσκεψη για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Σήμερα, στις 11.00 – 12.00 οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων κατέβηκαν στο αμφιθέατρο του σχολείου μας και παρακολούθησαν στον διαδραστικό πίνακα μια ζωντανή τηλεδιάσκεψη με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα και σε πολλά άλλα σχολεία της περιοχής και οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας ενημέρωσαν τους μαθητές πως να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με ασφάλεια. Τους μίλησαν για τις παγίδες του διαδικτύου και τους έδωσαν πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την ασφάλειά τους στον κόσμο του ίντερνετ. Ο δάσκαλος πληροφορικής του σχολείου μας, Σπύρος Χουλιάρας, φρόντισε για την οργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης, ενώ ενημέρωσε κι ο ίδιος τους μαθητές για θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε σε μικρούς και μεγάλους ότι λειτουργεί όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις μέρες της εβδομάδας τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες που αφορούν το διαδίκτυο, στον αριθμό 11012

Επίσης, στη διεύθυνση http://www.cyberkid.gov.gr θα βρείτε την ψηφιακή αλάνα, έναν ασφαλή χώρο με παιχνίδια και πληροφορίες για μικρούς και μεγάλους.