Επιμορφωτική Ημερίδα για το Σκάκι στην Ευέλικτη Ζώνη

Στο σχολείο μας, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014, από τις 9.00 έως τις 14.00 πραγματοποιήθηκε η Επιμορφωτική Ημερίδα για την Ένταξη του Σκακιού στην Ευέλικτη Ζώνη, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας για τους εκπαιδευτικούς του Νομού Αχαΐας οι οποίοι επιθυμούν να διδάξουν το σκάκι στις ώρες της Ευέλικτης Ζώνης, στις Α, Β, Γ και Δ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Το πρόγραμμα της Ημερίδας ξεκίνησε με ιστορικά στοιχεία για το σκάκι και συνεχίστηκε με παρουσιάσεις για την παιδαγωγική αξία του σκακιού, τη διαθεματικότητα και το σκάκι, τη σχέση του με τις τέχνες, ενδεικτικά σχέδια διδασκαλίας του και σύνδεσή του με προγράμματα eΤwinning και Erasmus+. Ενδιάμεσα, οι 50 εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν την ημερίδα είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν τους κανόνες και τις βασικές αρχές του σκακιού και να παίξουν σκάκι στις μόνιμα εγκατεστημένες σκακιέρες του σχολείου μας. Στην ημερίδα μίλησαν οι:

  • Μπαρής Θεόδωρος, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Φωκάς Επαμεινώνδας. Σχολικός Σύμβουλος 6ης Περιφέρειας Ν. Ηλείας
  • Μπούνιας Κωνσταντίνος, Διευθυντής 4ου Δημ. Σχολείου Αιγίου
  • Παναγόπουλος Γεώργιος, Διευθυντής 2ου Δημ. Σχολείου Κ. Αχαιάς
  • Παυλίδης Δημήτριος, Δάσκαλος του Δημ. Σχολείου Αγ. Βασιλείου
  • Μακροδήμος Νικόλαος, Δάσκαλος του 50ου Δημ. Σχολείου Πατρών
  • Μακρίδης Ευστάθιος, Γυμναστής του Γυμνασίου Λακόπετρας

Στους 50 επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς μοιράστηκε εγχειρίδιο για τη διδασκαλία του σκακιού, το οποίο έγραψαν και παραχώρησαν δωρεάν οι Ντίρλης Νικόλαος και Αθανασίου Μαρία.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί έφυγαν πλήρως ικανοποιημένοι από το επίπεδο της επιμόρφωσης που δέχθηκαν και εντυπωσιασμένοι από τις σκακιστικές υποδομές του σχολείου μας.