Οι μαθητές μας γνώρισαν το badminton

Η αντιπτέριση είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα και η σύγχρονη ονομασία του οφείλεται στην πόλη Badminton της Αγγλίας η οποία θεωρείται η σημερινή γενέτειρά του.Είναι ένα άθλημα με πλούσια ιστορία, πρωτοεμφανίζεται στην αρχαία Αίγυπτο και φθάνει μέχρι τις μέρες μας

.Είναι μια παραλλαγή του τέννις συνδυάζει την ταχύτητα, τη δύναμη και την αντοχή, ενώ προσφέρει σωστή εκγύμναση σε όλο το σώμα (θεωρείται γρήγορο άθλημα ρακέτας).

Την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκαν το σχολείο μας δυο καθηγητές Φυσικής Αγωγής και αθλητές του Badminton, ο Κώστας και ο Γιώργος Μπονέλης για να βοηθήσουν τους μικρούς μαθητές να κάνουν μια πρώτη γνωριμία με το άθλημα. Η επίδειξη περιελάμβανε την θεωρητική διδασκαλία των κανονισμών και το πρακτικό μέρος.Στο δεύτερο οι μαθητές χωρίσθηκαν σε ομάδες και με την βοήθεια των αθλητών έπαιξαν κατευθυνόμενο και ελεύθερο παιχνίδι.

Η επίδειξη έγινε σε όλα τα τμήματα του σχολείου μας , οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις βασικές τεχνικές του αθλήματος και συμμετείχαν ενθουσιασμένοι σ΄αυτή την πρώτη γνωριμία με το “φτερό και τη ρακέτα”

Την ιδέα της γνωριμίας με το άθλημα και της υλοποίησής της είχε ο γυμναστής του σχολείου μας Σταύρος Γεράνιος.